Cajun
Cajun, paprika, sarımsak, soğan, kişniş,
kekik, origan, kereviz, karabiber, kimyon, acı biber, hardal tohumları (beyaz ve sarı) gibi baharatlardan oluşur. Bu otların ve baharatların bazıları, sadece lezzetli değil, aynı zamanda faydalı oldukları düşünülerek uzun zamandır çeşitli mutfaklarda kullanılmaktadır.
Cajun mutfağı, 18. yüzyılda Louisiana'da Fransız göçmenler, Acadianlar tarafından oluşturulan bir mutfak tarzıdır. Acadianlar, Kuzey Amerika'daki ilk Fransız kolonileriydi. Bugünkü Kanada eyaletlerine göç ettiler. Yanlarında geleneksel Fransız tariflerini getirerek, bulabildikleri, yakalayabildikleri veya karada ve denizde toplayabildikleri malzemelere uyarladılar. 18. yüzyılın ortalarında, Britanya Tahtı'na boyun eğmeyi reddettiler ve
Ambalaj: 125g, 250g ve dökme